Draytek v130 als bridge instellen

In deze handleiding lees en zie je hoe je een Draytek Bridged instelt met als basis een VDSL verbinding.

Door de Draytek modem-router te bridgen zorg je dat het modem zo wordt ingesteld dat het publieke IP-adres van de CallvoipDSL verbinding wordt doorgestuurd naar een router / firewall die achter de Draytek staat. Deze wordt daardoor direct met internet verbonden.
Het bridgen van een Draytek modem-router is handig als er bv achtetr de draytek een andere Router / Firewall of VPN server gebruikt wordt waardoor de router van de draytek niet meer nodig is.
Een Draytek die gebridged is (transparant) zal geen NAT toepassen en geen NAT gerelateerde functies uitvoeren, zoals IP Filter, Firewall, VPN, Port Redirect, DMZ, Open Port en UPnP.

In het rechts te downloaden document vind je achtereenvolgens:

1. hoe je een Draytek v130 modem-router bridged (transparant) instelt

let op: na configuratie kun je hem niet meer benaderen omdat hij transparant is.
Wil je dat wel, reset hem dan en stel hem opnieuw in.

2. hoe je een Draytek v2862 modem-router bridged (transparant) instelt

let op: na configuratie kun je hem niet meer benaderen omdat hij transparant is.
Wil je dat wel, reset hem dan en stel hem opnieuw in.

3. hoe je een Draytek router instelt die achter het bridged apparaat staat

deze krijgt het publieke IP adres van de verbinding