Overal vast, zakelijk bellen

Geplaatst op: 13/4/2021

Bellen kan overal, de mobiel geeft ons veel vrijheid. Maar wat als je met een vast, zakelijk nummer wil bellen? Zit je dan meteen vast aan je bureau op kantoor?

Gelukkig is ook die tijd voorbij. In deze blog laten we zien dat jouw vaste, zakelijke nummer net zo flexibel kan zijn als de mobiel, misschien nog wel iets veelzijdiger:

  • Bel ermee met je vaste toestel
  • Bel ermee met een app
  • Bel ermee in je browser op elke PC/laptop
  • Bel ermee met een sim kaart

Kortom: voor flexibel bellen, onafhankelijk van je locatie, zijn heus meerdere oplossingen dan een mobiel nummer.

Altijd online

We zijn altijd online. Met al onze apparaten (smartphone, laptop, computer, tablet) hoeven we nooit bang te zijn dat we niet op kunnen zoeken wat voor weer het morgen wordt.

Waarom zou je vaste, zakelijke nummer eigenlijk nog plaatsgebonden zijn?

Door de steeds snellere (mobiele) verbindingen is ook onderweg nu alles mogelijk: met een beetje 4G verbinding stream je makkelijk je favoriete serie of film. Kortom: alles waar je internet voor nodig hebt, is ook al niet meer plaatsgebonden. Waarom zou bellen met je kantoornummer dat dan nog wel zijn?

Bellen via internet

Slimme lezers voelen nu waarschijnlijk de optelsom al aankomen ;-) Want ja, de ouderwetse vaste telefoonlijn in de vorm van een fysieke koperdraad van de PTT is natuurlijk al lang verleden tijd. VoIP telefoniediensten zijn inmiddels eerder de standaard dan de uitzondering: telefonie in de cloud op internet. Een UTP netwerkkabel in je toestel in plaats van de 4 polige telefoonstekker.

Deze transitie heeft ervoor gezorgd dat telefonie veel flexibeler is geworden. Want waarom zou een vast toestel met nummertoetsen en een hoorn het enige apparaat zijn wat met een cloud VoIP dienst kan communiceren?

Bellen met een app

Een apparaat wat zich bij uitstek leent om naast dat vaste toestel via internet met de cloud dienst te verbinden, is natuurlijk de smartphone. Voor de compacte alleskunner met vrijwel altijd toegang tot internet is het zelfs een eitje. Appje installeren, inloggen en klaar.

Wat kun je er vervolgens mee? Simpel: bellen! Maar dan wel met je vaste nummer (wellicht dat die naam dan ook anders moet: er is weinig vast meer aan ;-)). Dus jouw mobiel rinkelt als je zakelijke, vaste nummer gebeld wordt. En als jij iemand belt, ziet deze als afzender ook jouw vaste nummer. En dat kan dus overal waar je mobiel internet heeft.

Bellen met je laptop/PC

Nog zo’n apparaat wat zich ten volle laaft met al dat internet is natuurlijk de laptop of PC. Bellen met een laptop/pc kan op verschillende manieren. Er bestaan zogenaamde softphones. Programma’s die je installeert die vervolgens doen alsof ze een vast toestel zijn en verbinden met de cloud telefoniedienst. Verder kun je natuurlijk via de verschillende vergaderplatformen als Teams, Zoom en Google Meet praten met wie dan ook in de wereld, al dan niet met beeld. Maar daarvoor gebruik je geen telefoonnummer.

Geen zin in softphone installaties waarbij je drivers, SIP gegevens en serveradressen moet configureren? Kies Webcalls!

Geen zin in softphone installaties waarbij je drivers, SIP gegevens en serveradressen moet configureren? Dan zit er niks anders op dan Callvoip klant worden of, als je dat al bent, je pakket uit te breiden. Want dan heb je Webcalls! Gewoon in je favoriete browser. Headset aansluiten, inloggen en je bent klaar om te bellen met al je vaste, zakelijke nummers. Als je gebeld wordt krijg je een melding met geluid en popup. Heel simpel en geschikt voor alle PCs/Laptops.

Zelf kiezen hoe je bereikbaar bent

Nu we toch stoer aan het doen zijn over de flexibiliteit waarmee je bij ons bereikbaar bent op je vaste nummer: wist je dat je met één druk op de knop bij ons kunt kiezen hoe je bereikbaar bent op je vaste, zakelijke nummer? Er zijn 4 opties:

  • Vast toestel
  • Mobiele app
  • Browser
  • Sim kaart

Kies dus gemakkelijk waar al jouw gesprekken binnenkomen, dit kan als je inlogt in onze cloud centrale, of via de app (Qaller). Je kunt er 1 of meerdere kiezen. En ja: een sim kaart is meestal alleen voor mobiele nummers, maar onze abonnementen met eigen sim kaart (Vamos) kunnen een paar extra kunstjes, zoals rinkelen als je vaste nummer gebeld wordt. Daarover in een volgende blog meer.

Meer weten?

Wij vertellen je graag meer over onze 4 manieren van bereikbaar zijn op je vaste nummer. Neem contact met ons op en we helpen je graag!