VoIP telefoon special: waarom vroeger niet alles beter was

Geplaatst op: 7/10/2020

Bellen via VoIP is al meer dan 20 jaar mogelijk. Wij bij Callvoip zijn er ook al in 2006 mee begonnen en leverden toen ook de eerste VoIP toestellen aan onze klanten.

Waar je zeer hoogstwaarschijnlijk niet meer op dezelfde PC werkt als 10 jaar geleden, of dezelfde mobiele telefoon gebruikt, komt het relatief vaak voor dat VoIP telefoons op bureaus blijven staan tot ze het écht niet meer doen.

Met de tijd mee

Je denkt misschien: “Ach, zolang dat ding belt en rinkelt. Waarom zou ik er dan geld aan uitgeven”. Maar net als andere apparaten in en om kantoor zijn ook de telefoons voor VoIP de afgelopen 10 jaar heus vooruit gegaan. En het verschil zit heus niet alleen in een iets groter (kleuren-)scherm…

Veiligheid

Elk IP telefonie toestel zit aangesloten op internet om te kunnen werken. Zo is het dus een apparaat in je netwerk en een potentiële ingang voor kwaadwillenden. Is jouw toestel 10 jaar oud met een even oude firmware erop? Dan is er grote kans dat de nieuwste beveiligingstechnieken niet toegepast worden. De nieuwste generatie telefoons zijn natuurlijk helemaal up-to-date met de laatste beveiliging waardoor zij niet meer een mogelijke zwakste schakel in jouw (bedrijfs-)netwerk vormen. Bovendien is het uitvoeren van updates een stuk gemakkelijker geworden waardoor het actueel houden van de firmware een fluitje van een cent is.

Gemak

Vroeger draaiden we met een schijf om een nummer te kiezen. Knoppen bleken handiger. Nu zijn het veelal touchscreens en bellen we geen nummers maar gewoon een persoon/opgeslagen contact. Een stuk makkelijker.

10 jaar geleden zat er op je VoIP toestel een briefje geplakt met de snelkeuzenummers, waarvan je er trouwens maar een handjevol had. Het instellen van zo’n toestel kostte je überhaupt minstens een dagdeel en als je later iets wilde wijzigen, bijvoorbeeld een nieuwe collega toevoegen (gebeurt best vaak), zakte de moed je op voorhand al in de schoenen. En je moest ook nog eens zo’n nieuw briefje printen en op maat knippen ;-)

Moderne toestellen van bijvoorbeeld Yealink hebben in ieder geval geen briefje meer voor je snelkeuzes! :-) Je bestelt ze bij ons, wij stellen ze via de zogenaamde Auto Provisioning in, en bij ontvangst gaat de stekker erin en werken ze. Wil je een collega toevoegen? Login op onze centrale en wijzig gemakkelijk en snel de snelkeuzes (minstens 15 stuks!) en bijbehorende namen op het scherm. Nummers kun je kiezen op je computer waar onze Chrome Extensie Click-to-Dial jouw Yealink aanstuurt. Kortom: er zijn veel ontwikkelingen die jouw leven een stuk makkelijker en efficiënter kunnen maken!

Dus neem jij nog genoegen met je oude toestel? Of is het moment van afscheid misschien daar en trakteer jij jezelf op de gemakken die hedendaagse telefoons te bieden hebben?

Neem een kijkje in onze shop