Versleutelde Telefoongesprekken

Als eerste provider in Nederland levert Callvoip versleutelde telefoongesprekken. Veiligheid staat bij ons hoog in het vaandel en daarom bieden wij de mogelijkheid om uw telefonie te versleutelen en zo uw privacy te waarborgen. Dit doen we door middel van SRTP en TLS.
Versleutelde Telefoongesprekken

Waarom encrypted calls?

Het kabinet is bezig met een wetsvoorstel dat de AIVD en MIVD meer bevoegdheden geeft voor het aftappen van gesprekken. Justitie en veiligheidsdiensten mogen in de huidige wetgeving al internetverkeer aftappen, maar slechts één tap tegelijk te plaatsen. Met dit nieuwe wetsvoorstel mogen justitie en de veiligheidsdiensten in bulk gesprekken aftappen. Dankzij SRTP is het niet meer mogelijk dat gesprekken in bulk worden afgetapt.
Waarom encrypted calls?

Callvoip biedt twee lagen van beveiliging

SRTP

SRTP staat voor Secure Real-time Transport Protocol, ofwel de beveiliging van uw werkelijke telefoongesprekken. Deze zijn beveiligd tegen meeluisteren. De spraak van uw telefoongesprekken tussen onze telefooncentrale en uw telefoon zijn dan beveiligd.
Door het aanzetten van SRTP beveiligd spraakverkeer, worden alle telefoongesprekken van al uw telefoontoestellen versleuteld. Er geldt een meerprijs van € 2,00 excl. BTW per telefoon per maand. Deze meerprijs wordt berekend voor alle toestellen in uw klantomgeving.

SRTP is een extra functie die u kunt aanvragen. Hiervoor geldt een meerprijs.

SRTP aanvragen

TLS

TLS staat voor Transport Layer Security: dit is te vergelijken met een HTTPS-verbinding (het slotje ten teken van beveiligd internetverkeer) en dan specifiek voor VoIP. Dankzij de TLS-beveiliging gaan alle gegevens van uw telefoon beveiligd naar onze telefooncentrale: een veilig idee.
Alle internetverkeer van Callvoip verloopt via TLS – dit is standaard inbegrepen. TLS als standaard voor VoIP-verkeer is uniek in Nederland en dat maakt Callvoip een van de veiligste providers.


TLS is standaard inbegrepen en gratis voor alle klanten.


Klant worden