Callvoip in 2021


December is alweer halverwege wat bij veel mensen de aanleiding is om eens terug te kijken op het jaar wat alweer bijna helemaal achter ons ligt. Wij bij Callvoip zijn daar geen uitzondering op. In deze blog blikken we terug op ons jaar. Welke mooie dingen kwamen we tegen? Wat vonden we minder leuk? Dol op lijstjes als we zijn, maken we er nu één van 2021 met gelukkig meer 👍 dan 👎.

👍 We maakten 1154 mensen blij met Webcalls en 1952 met Qaller zodat ze ideaal konden thuiswerken.

2021 gaat de geschiedenisboeken in als het 2e jaar van de coronapandemie. De effecten op de maatschappij als geheel, jullie bereikbaarheid en onze organisatie zijn dan ook onverminderd merkbaar. Al vanaf de eerste lockdowns en maatregelen merken we dat we met ons duo Webcalls en Qaller een ijzersterke oplossing hebben voor alle soorten thuiswerkers. En afgelopen jaar maakten we ze ook nog eens betrouwbaarder, stabieler en completer.

👍 We introduceerden onze Marketplace van CRM integraties

Telefonie moet geen los eiland in een organisatie zijn. Het is een versterking van alles wat je in het dagelijks werk aan systemen gebruikt. Wij zijn er om jouw telefonie zo slim mogelijk in te richten om zo jouw dagelijkse werkzaamheden te stroomlijnen. En afgelopen jaar deden we dat nog meer dan anders. We introduceerden een nieuwe koppeling met CRM systemen. Een slimme ‘bubble’ voorziet jou elk telefoontje weer van extra info en gemak. Bij de eerste rinkel krijg jij het klantdossier al in je handen, en daardoor kun jij je direct richten op je werk, en het échte gesprek. Dit kan met heel veel verschillende CRMs. Zoveel zelfs, dat we er een Marketplace voor maakten.

👍 We verbeterden ons platform: onzichtbaar maar ingrijpend

Om ervoor te zorgen dat jouw toestel, Qaller of Webcalls gaat rinkelen als je gebeld wordt, houden we een indrukwekkende hoeveelheid techniek en software in de lucht. Afgelopen jaar stond in het teken van het verbeteren en stroomlijnen van al die dingen ‘onder de motorkap’ van onze telefonie. Zonder veel zichtbare wijzigingen voor jou als klant, kunnen we wel met trots zeggen dat ons telefonieplatform nu helemaal klaar is voor de toekomst met o.a. de vernieuwing van veel apparatuur in de verschillende data centers, maar ook het verder verbeteren van de services om onderlinge afhankelijkheid te verkleinen.

👍 Met stip op 1: ons favoriete apparaat werd een headset!

Nee, het is geen telefoon meer! Waar we vorig jaar nog een keer over Marieke schreven die alles met haar Yealink T46s deed, is dit jaar mede door de introductie van de WH6x modellen van Yealink, voor iedereen bij Callvoip zijn of haar headset nu het meest geliefd. Waarom deze ontwikkeling? Met een goede headset bel je op elk apparaat comfortabel en uitstekend verstaanbaar: vast, webcalls, zelfs mobiel. Waar je ook bent. Wel zo handig in tijden van thuiswerken. Heb jij er al één?

Natuurlijk zouden we het liefst alleen maar goed nieuws verspreiden. Maar in een jaar tijd gebeuren er ook zaken die minder leuk zijn.

👎 We zagen onze collega’s een stuk minder

Ook afgelopen jaar waren lockdowns aan de orde van de dag. Natuurlijk gaat het allemaal perfect, dat thuiswerken. Maar een praatje bij het koffieapparaat met de collega’s is er minder bij. En dat vinden we soms best jammer.

👎 Veel werk onder de motorkap, daardoor minder nieuwe functionaliteiten geïntroduceerd.

Onze ontwikkelaars kunnen natuurlijk elk uur maar één keer besteden aan al het moois wat we te bieden hebben. Zoals we al bij de 👍 schreven heeft het development team keihard gewerkt aan het verbeteren van de fundamenten van ons telefoonplatform waardoor het nu helemaal klaar is voor de toekomst. Helaas was er daardoor minder ruimte voor nieuwe ontwikkelingen. Maar nu we weer flink hebben geïnvesteerd in een stevig fundament, kunnen we de komende jaren weer voortvarend doorbouwen!

Zo gebeurt er elk jaar weer een hoop moois. Wij kijken met trots terug op een jaar waarin we ondanks thuiswerken verbonden bleven en we ontzettend veel mooie dingen hebben kunnen neerzetten voor jullie, onze klanten. En daar gaan we komend jaar natuurlijk onverminderd mee door!