Versleutelde telefoongesprekken (SRTP) | Veiligheid staat bij ons hoog in het vaandel

Versleutelde telefoongesprekken (SRTP) | Veiligheid staat bij ons hoog in het vaandel

Als eerste provider in Nederland levert Callvoip versleutelde telefoongesprekken. Veiligheid staat bij ons hoog in het vaandel en daarom bieden wij de mogelijkheid om uw telefonie te versleutelen en zo uw privacy te waarborgen. Dit doen we door middel van SRTP en TLS.

Callvoip biedt twee lagen van beveiliging:

  • TLS: een soort HTTPS-certificaat voor beveiligde telefonie tussen centrale en uw telefoon
  • SRTP: de daadwerkelijke versleuteling van het gesprek vanaf uw telefoontoestel

Vraag hier een offerte aan!


Wat is TLS?

TLS staat voor Transport Layer Security: dit is te vergelijken met een HTTPS-verbinding (het slotje ten teken van beveiligd internetverkeer) en dan specifiek voor VoIP. Dankzij de TLS-beveiliging gaan alle gegevens van uw telefoon beveiligd naar onze telefooncentrale: een veilig idee.

Alle internetverkeer van Callvoip verloopt via TLS – dit is standaard inbegrepen. TLS als standaard voor VoIP-verkeer is uniek in Nederland en dat maakt Callvoip een van de veiligste providers.

TLS is standaard inbegrepen en gratis voor alle klanten.


Wat is SRTP?

SRTP staat voor Secure Real-time Transport Protocol, ofwel de beveiliging van uw werkelijke telefoongesprekken. Deze zijn beveiligd tegen meeluisteren. De spraak van uw telefoongesprekken tussen onze telefooncentrale en uw telefoon zijn dan beveiligd.

SRTP is een extra functie die u kunt aanvragen. Hiervoor geldt een meerprijs.
Door het aanzetten van SRTP beveiligd spraakverkeer, worden alle telefoongesprekken van al uw telefoontoestellen versleuteld. Er geldt een meerprijs van € 2,00 excl. BTW per telefoon per maand. Deze meerprijs wordt berekend voor alle toestellen in uw klantomgeving.

Wanneer zijn de gesprekken versleuteld?

De gesprekken zijn versleuteld tussen uw telefoons en de telefooncentrale. Belt u naar een andere provider, dan hoeft het gesprek bij de ontvanger niet versleuteld te zijn. Dit is afhankelijk of de ontvanger ook SRTP heeft. Hieronder enkele voorbeelden:

Voorbeeld 1: Collega’s bellen onderling
Als collega’s onderling bellen dan zijn deze gesprekken beveiligd door middel van SRTP.

Voorbeeld 2: Telefoongesprek naar een andere provider
Het kan zijn dat dit gesprek tussen de (mobiele) telefoon en de ontvangende provider niet beveiligd is. Als zij SRTP hebben, dan is het gesprek wel beveiligd. Tussen uw telefoon en de telefooncentrale is het gesprek wel beveiligd.


Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw situatie?


Vraag hier een offerte aan!